page contents

Samsung Galaxy S8 – Pinkgate?


Pinkgate Samsung Galaxy S8?

Vid varje stort släpp uppstår någon slags gate, antennagate, hairgate, bendgate och nu pinkgate? Har varit Iphone-ägare i många år. Först Iphone 4S, Iphone 5S och till slut Iphone 6plus. Min förra Android var en Galaxy S2, så det var ett tag sen. Kan bara säga att det kommer ta ett tag innan jag skaffar Iphone igen, för jag gillar verkligen min nya Samsung. Vad jag dock inte gillar med telefonen är displayen (ironiskt nog), vilket var anledningen till varför jag valde Samsung Galaxy S8 plus. Displaymate utsåg ju S8:ans display till att vara den bästa någonsin.

Tittar jag på skärmen rakt framifrån ser jag inte mycket fel på den, bara en hint av rosa på edge-delen, men det trodde jag var en bieffekt av hur displayen är böjd och hur ljuset faller. Det stora problemet kommer när jag vinklar telefonen, då kommer en riktig dos av rosa som väller fram över skärmen. Vitt är inte vitt längre, det är rosa. För det mesta kollar man på sin skärm framifrån, men när man sitter vid datorn och har telefonen placerad brevid sig så är det rosa igen.

Idag körde jag 5 mil enkel resa för att jämföra min telefon med Elgiganten och Mediamarkts utställningsex. Ingen av dessa hade detta problem. Dock hade en av telefonerna grön/blåa kanter istället för rosa.

När säljarna såg min telefon sa dom att detta är ett DOA- ärende och självklart hade jag fått en ny telefon om luren hade varit köpt genom dom. Även om jag jobbat 6 år på Telenor så har jag tydligen inte lärt mig min läxa, köp alltid hos en fysisk ÅF eller direkt från tillverkaren. Jag köpte min från Comviq…

Ironiskt är även att det är första gången Samsung använder Deep-Red, vilket vidgar spektrumet. Men, att göra detta efter Note 7 incidenten…

Eftersom jag tidigare jobbat på Telenor så vet jag att kunder kan klaga på minsta lilla. Jag har spenderat många timmar på olika forum där man tar upp detta bekymmer med rosa/röd skärm, så jag har gjort min research. Trots att paneler kan skilja sig så är detta ett verkligt problem. Som jag sa dyker mitt problem speciellt upp när jag vinklar telefonen. Jag vet att en mjukvara kommer släppas där reglaget kommer utökas, men eftersom detta är ett skimmer av rosa som kommer i vissa vinklar har jag svårt att se att en SW-update skulle kunna lösa mitt problem. Har även testat med *#15987# -6, var inte till stor hjälp. Visst, använder jag reglaget och sätter rött på minimum så blir det lite bättre, men då blir vitpunkten nästan grön. Hade jag kunnat byta ut min enhet mot ex den som fanns på Elgiganten hade jag varit oerhört nöjd, då det är en underbar lur, men så som min telefon är nu är det bara irriterande. Som jag sa tidigare så vet jag att paneler skiljer sig. Jag vet att vissa kan se detta som ett ilandsproblem, men när man jämfört sin egen med en eller flera enheter som inte är påverkade är det svårt att släppa det.

Dags att reklamera.

 

Min telefon är den vänstra… (När telefonerna är inställda på anpassad bildskärm är reglagen för RGB samma på båda)

Samsung Galaxy S8 rosa

Samsung Galaxy S8 rosa

Telefonen till höger var vit, på bilden kan det synas lite missfärgning.

Samsung Galaxy S8 rosa

Samsung Galaxy S8 rosa

Skillnaden var mer påtaglig i verkligheten.

Samsung Galaxy S8 rosa

Samsung Galaxy S8 rosa

To be continued!

Vad tror ni om Pinkgate? Lämna gärna en kommentar nedanför!

 

Uppdatering, 2017-04-28

Uppdatering släppt i Korea

https://www.sammobile.com/2017/04/27/samsung-rolls-out-an-update-in-korea-for-galaxy-s8s-red-tint-problem/

Blev precis kontaktad av Samsung. Kommer få min telefon utbytt.

 


Kolla även in...

3 Kommentarer

 • Svara
  Cantaloni Guidetti Salvadore
  2017-05-07 at 19:07

  Du kommer att byta tillbaka till iPhone i höst.

 • Svara
  SZABI
  2017-05-08 at 00:01

  Man vet aldrig. Jag tror säkert den nya Iphonen (Edition?) kommer vara fruktansvärt bra, men jag har tröttnat lite på IOS. Vad jag dock gillar med Iphone och Apple produkter generellt sett är att dom alltid fungerar. Min Iphone 6 plus fungerar lika bra idag som dagen jag fick den. Med Android och speciellt Samsung har jag hört att dom kan bli lite sega med tiden, eller så är det bara Snapdragon versionen som blir det? Time will tell… Varför tror du att jag kommer byta tillbaka?

 • Svara
  Daniel
  2017-07-22 at 12:47

  Tröttnat på din sminkade gris än? =)

 • Skriv kommentar

  x
  Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Men bli medlemmar redan nu genom att öppna ett konto så kan ni skapa egna kategorier/ämnen i vårt forum.