page contents

Samsung Gear VR med kontroll – värt pengarna?


Samsung Gear VR med kontroll

Som ni kunde läsa i mitt förra inlägg så har jag skickat in min Samsung Galaxy S8+ till Samsung för att få en ny. Därför har jag inte haft tillräckligt med tid för att skriva en full recension om nya Samsung Gear VR, men det kommer!

Så vad kan jag säga om headsetet?

Jag vill börja med att jag inte har någon erfarenhet av ”riktig” VR och då tänkter jag på headset som HTC Vive eller Oculus Rift. ATG skickade ut ett VR headset för länge sedan till sina kunder för att kunna spela på digitala hästar. Större gimmick får man leta efter.

Med headsetet från ATG och min Iphone 6+ kunde jag iallafall få ett smakprov av VR.ATG VRATG VR

Med en telefon som har 1080p upplösning och ett gratis VR-headset hade jag iallafall testat VR.

Innan Samsung Galaxy S8 släpptes följde jag alla rykten som spreds. Ett av dom var att Galaxy S8 skulle få en 4K display, vilket jag hoppades men aldrig riktigt trodde på. För VR hade det verkligen hjälpt, men så blev inte fallet.

När Samsung släppte S7 och Note7 fick alla kunder som förbeställt telefonerna ett VR-headset gratis. Tyvärr fanns inte det erbjudandet den här gången. För kunder i USA fanns däremot ett fint erbjudande. För 99 dollar extra fick dom allt detta!

Samsung Gear VR SM-R324 Pre-order USA

AKG hörlurar, Gear VR och ett 256GB SD-kort

Jag kan tycka att det är lite snålt av Samsung att vi i Sverige inte fick något extra. Förbeställer man tar man ändå en liten risk, vi får första batchen som kan innehålla barnsjukdomar. Det enda vi fick var telefonerna 1 vecka tidigare än alla andra. Inte direkt mycket att hänga i julgranen.

Samsung Gear VR med kontroll

När Note 7 släpptes var jag en av dom som förbokade telefonen. Jag hade tröttnat lite på min jailbreakade Iphone och Note 7 såg ut att vara den perfekta telefonen, men tyvärr så vet vi alla vad som hände med den. Jag var redan då inställd på att testa VR med ett ”riktigt” headset och med en telefon som har högre upplösning. Eventet för Galaxy S8 kom och gick, tyvärr inget gratis headset så det var bara att beställa.

Intryck

Första intrycket var att fjärrkontrollen fungerar förvånansvärt bra och att knapparna är välplacerade. Själva headsetet är bekvämt och inte alls tungt trots telefonen. Första appen/spelet jag startade var en bergochdalbana (Rilix VR), och visst är det skillnad på kvalitén mellan ATG-headsetet och min Iphone 6+ kontra Gear VR och Samsung S8+. Jag blev lite förvånad över hur bra det faktiskt är.

Sedan kom min andra förvåning och det var utbudet i Oculus-biblioteket. Jag tänkte att eftersom Gear VR funnits i ett par år så borde utbudet vara enormt, men så är det inte enligt mig. Utbudet är ok, men inte mer.

Oculus Home Gear VR

Som jag sa tidigare så har jag inte haft tillräckligt med tid för att utforska allt.

Samsung har en egen avdelning, Samsung VR, där finns det massor av olika klipp. Allt från nöje till dokumentärer.

Det största problemet är varken utbudet, upplösningen eller kvalitén på headsetet, det är uppdateringsfrekvensen. Självklart hade en högre upplösning också hjälpt då man ser pixlar ganska tydligt.

Slutsats

Jag är lite kluven. Visst är det en rolig upplevelse, men jag är tveksam till om det är värt 1200-1500kr. Efter hela Note 7 incidenten tycker jag att Samsung borde skickat med den gratis. Så fort jag får min nya telefon kommer jag testa fler spel och även Netflix. En full recension bör dyka upp inom ett par veckor.

 

Samsung gear vr med kontroll Samsung Gear VR SM-R324

Samsung Gear VR med kontroll

Samsung Gear VR SM-R324

ATG VR, Samsung Gear VR SM-R324

Länkar till prisjakt för bästa pris -> PRISJAKT SAMSUNG GEAR VR SM-R324

 

Vad tycker ni om VR? Har ni testat VR? Lämna gärna en kommentar nedanför!


Kolla även in...

Inga kommentarer

Skriv kommentar